Uslovi prodaje

ZooDirect internet trgovina 

Prodavač je ZooDirect d.o.o, a kupac je posjetitelj stranice, punoljetna i poslovno sposobna osoba, koja popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavaču i izvrši plaćanje. Plaćanje je moguće izvršiti putem kreditne kartice, virmanom i pouzećem robe. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Narudžbom artikala kupac prihvata uslove poslovanja navedene na stranici https://zoodirect.ba/ 

ZooDirect d.o.o može narudžbu odbaciti ako ustanovi da je došlo do zloupotrebe stranice ili utvrdi da su podaci nepotpuni ili netačni.

Zadržavamo pravo na pogreške opisa, fotografija, cijena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde o narudžbi.

Naručivanje proizvoda 

Prilikom naručivanja proizvoda potrebno je da odete na željeni proizvod, izaberete količinu proizvoda i ubacite ih u košaricu. Minimalan iznos narudzbe je 20,00 KM, ne uključujući trošak dostave.

Po završetku procesa kupovine, poslat ćemo Vam potvrdu narudžbe na Vašu mail adresu. U slučaju da nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kojeg razloga, naš operater kontaktirat će Vas telefonski ili e-mailom kako bi se dogovorila isporuka zamjenskog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda. Sve cijene u ZooDirect Internet trgovini su izražene u KM s uključenim PDV-om.

U slučaj nekih problema i nejasnoća prilikom procesa narudžbe slobodno kontaktirajte našeg operatera na e-mail:  ili na tel. +387 62 203 895  ponedjeljak – petak 08.00 – 16.00 sati.

Plaćanje

Naručeni proizvodi plaćaju se:

  • Pouzećem: gotovinski dostavljaču. Kod plaćanja pouzećem prije isporuke nazvati ćemo Vas za telefonsku potvrdu narudžbe.

Dostava 

Naručenu robu na području Bosne i Hercegovine dostavlja naš partner ExpressOne na adresu koju navedete u narudžbi. Dostava je unutar 3 do 5 radnih dana, od ponedjeljka do petka.

Ako naručitelj (primatelj) prilikom dostave nije kod kuće, dostavljač će na navedenoj adresi naručitelja ostaviti “obavijest o prispjeću pošiljke” na kojoj će biti naveden telefonski broj za dogovor oko termina ponovljene dostave unutar 8 dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljatelju.

Osnovna cijena svake dostave iznosi 7,70 KM. Za manji broj proizvoda, kod kojih je to posebno naznačeno prilikom kupovine, osnovna cijena uvećava se za dodatni trošak dostave. Za narudžbe iznad 50,00 KM dostava je besplatna, osim za artikle za koje vrijedi naznačeni dodatni trošak dostave bez obzira na iznos narudžbe.

Ispravnost pošiljke

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom transporta ne budu oštećeni.

Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja te ih odmah reklamirati osobi koja je dostavila robu i eventualno odbiti preuzeti naručenu robu ukoliko su na njoj vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je dužan uporediti sadržaj pošiljke (vrstu i količinu dostavljenih artikala) s računom, te ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mjesta obavijestiti dostavljača.

Primatelj i dostavljač na licu mjesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. ZooDriect će u najkraćem mogućem roku o svom trosku dostaviti artikle za koje se tako utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju.

Provjera ispravnosti narudžbe je odgovornost kupca te se naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka neće uvažiti.

Reklamacija i pravo na povrat i zamjenu 

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod sa greškom ili imate bilo kakav prigovor molimo Vas da nas obavijestite na e-mail adresu:

Prodavač se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakiran je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na stranici https://zoodirect.ba/ 

Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na Internet stranicama navedeno „razne boje“, „razni okusi“, „razne veličine“, „razni oblici“ i sl., te kupac takve prozvode ne može reklamirati sa te osnove.

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe.

Nakon što reklamira ispravnost proizvoda kupac je dužan poštom vratiti proizvod s materijalnim nedostatkom na adresu Hasana Merdžanovica bb
71 000 Sarajevo uz naznaku „Povrat proizvoda“. Troškove dostave kod takvog povrata u potpunosti će preuzeti prodavač, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamjenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povrat novca, prema izboru kupca.

Ukoliko kupac želi zamijeniti ispravan i nekorišten proizvod koji mu ne odgovara (npr. zbog veličine i sl.), u roku 15 dana od dana dostave takav proizvod može o svom trošku vratiti na adresu ZooDirect d.o.o. Po primitku ispravnog proizvoda u originalnoj ambalaži ZooDirect će prvom mogućom dostavom poslati zamjenski artikl po izboru kupca bez dodatne naplate troška zamjenske dostave. Za eventualnu razliku u cijeni zamjenskog artikla kupac će biti terećen ili odobren, ovisno o konkretnoj situaciji.

ZooDirect d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta. Sve promjene objaviti će na ovim web stranicama.