Politika Privatnosti

Posjetom našoj web stranici  prihvatate naše uslove korištenja, politike privatnosti i zaštite podataka.

Znajte da:

 • Sve informacije koje unesete na naš Web site ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka.
 • Informacije koje nam obezbjeđujete koristimo kako bismo odgovorili na Vaše zahtjeve, za prilagođavanje buduće kupovine za Vas, unapređenje naše on-line prodavnice i komunikacije sa Vama. 
 • Lične podatke koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obavještavamo o izvršenoj kupovini, novim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima.
 • Poruke marketinške prirode ćete dobijati samo ako ste prilikom registracije odabrali opciju da želite da primate promo ponude! 
 • Lične podatke također možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja on-line prodavnice.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: , a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.

Obezbjeđivanje sigurnosti za lične podatke

Ukoliko želite da izvršite kupovinu na https://zoodirect.ba/ , primjenjuju se mjere bezbjednosti i razumne predostrožnosti kako bi se spriječio gubitak, zloupotreba i neovlašteni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom.

ZooDirect d.o.o. ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosljeđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. 

Obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzete su sve mjere kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica https://zoodirect.ba/ , koristi tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz narudžbe, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici https://zoodirect.ba/ ,  povjerljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, ASA Bank, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 https://zoodirect.ba/ ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

Korištenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite narudžbu.

Softver za analizu saobraćaja od strane trećeg lica

Ovaj sajt koristi usluge Google Analytics servis za analizu podataka na web-u koje osiguravaju kompanije Google, Inc. (“Google”). Ova usluga nam pomažu da unaprijedimo Vaše iskustvo boravka na našem sajtu. Servisi uključuju korištenje kolačića koji se čuvaju na Vašem računaru/uređaju i sadrže informacije o Vašoj posjeti našem sajtu kao što su: trajanje posjete, posjećene stranice, zemlja iz koje dolazite, tip pretraživača koje koristite, uređaj koji koristite itd… Ukoliko želite da se informišete više o uslugama Google Analytics, uključujući i način kako da se odjavite sa servisa, posjetite stranice https://www.google.com/analytics/ i https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

Informacije o obradi podataka o ličnosti

ZooDirect d.o.o.  cijeni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmjerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.  

Kada nam proslijedite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korištenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 

Podaci se prenose između ZooDirect d.o.o. i klijenta u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, a potom čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlaštenog pristupa.

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja pristanak lica, koji se daje prilikom zasnivanja ugovornog odnosa u vezi sa registracijom ili kupovinom a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine. 

Identitet lica odgovornog za obradu podataka

ZooDirect d.o.o., Kolodvorska 11a, Sarajevo 

ID broj: 4202963300006

Zakonski zastupnik: Ernes Kurtagić

Svrha prikupljanja i obrade podataka

Možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije u sljedećim slučajevima:  

 • Prilikom online registracije korisničkog naloga; 
 • Pri kupovini proizvoda; 
 • Ako učestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima; 

Podaci o ličnosti prikupljaju se radi vođenja evidencije o tome koje je lice kupilo neki proizvod, kao i radi realizacije prava i obaveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa u vezi kupovine i garancije.

Podaci o ličnosti se čuvaju sve dok klijent ne zatraži brisanje iz bilo kog razloga.

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje ZooDirect d.o.o. može prikupljati su: 

 • ime,
 • prezime,
 • poštanska adresa
 • e-mail adresa,
 • broj telefona,
 • datum rođenja,
 • podaci o firmi (ako se radi o firmi).

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korištene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene.

Kao primjer ovog tipa prikupljanja informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena narudžba. 

Način korišćenja podataka

Prikupljene informacije se koriste za:

 1. Potrebe vođenja kupaca, njihovih narudžba u sistemu i izvršenje usluge (dostava kupljenog proizvoda);
 2. Pružanje korisničkih servisa / garancije;
 3. Poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude; 
 4. Slanje informacija u marketinške svrhe; 

Prikupljeni podaci se ne dijele sa bilo kojim trećim licem u Bosni i Hercegovini ili izvan nje.

Opoziv pristanka za obradu podataka i pravne posljedice opoziva

Svaki naš kupac ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti koje obrađuje ZooDirect d.o.o. Pravna posljedica opoziva je prestanak ugovornog odnosa između ZooDirect d.o.o. i klijenta, zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi, što za sobom povlači prestanak mogućnosti pružanja daljih usluga.