Wolf's Mountain

Žitarice i gluten – štetnost i posljedice po zdravlje pasa

Kao i ljudska, i ishrana naših ljubimaca mora pratiti njihove potrebe i čuvati njihovo zdravlje. Zato hrana Wolf's Mountain na prvo mjesto stavlja sastojke, njihov kvalitet i način na koji utiču na zdravlje pasa.

Mnoge vrste hrane za pse sadrže nesrazmjerno visok nivo obrađenih žitarica, a ponekad se te žitarice čak koriste i kao jeftin izvor proteina, umjesto odgovarajuće količine mesa. Uslijed ovog čestog trenda upotrebe žitarica, ishrana pasa se, takođe, u posljednjih nekoliko decenija uveliko oslanjala na pšenicu, a broj pasa koji pate od sve češćih alergija na gluten ili imunološki posredovanih bolesti i osjetljivosti dramatično je porastao.

 

Mnogi vlasnici pasa, koji su i sami iskusili velike koristi od toga što su iz svoje ishrane izbacili gluten ili žitarice, žele da njihovi ljubimci osjete ista takva poboljšanja u svom načinu života i ishrane te stoga odlučuju da svojim ljubimcima ponude hranu bez glutena i žitarica.

Proizvodi Wolf's Mountain u potpunosti su napravljeni bez prisustva glutena i žitarica. Zasnovani su i pravljeni po testiranim i dokazanim hipoalergenim recepturama.

Naše zdravlje zavisi od hrane koju jedemo i svega što unosimo u organizam – isto važi i za naše pse. Jedna od glavnih karakteristika naše hrane je zdrav sastav, ali i kvalitet. Svi sastojci Wolf's Mountain hrane su testirani i potpuno sigurni za sve pse.

Ishrana bez prisustva glutena i žitarica ima dosta prednosti, a u nastavku ćemo navesti samo neke od njih.

Prerađene žitarice u hrani za pse imaju visok nivo vlakana u sebi, a to dovodi do toga da psi troše energiju koja se nalazi u hrani mnogo brže nego što bi to obično bio slučaj. Taj manjak energije, odnosno nedovoljno nutritivnih sastojaka u hrani, dovodi do toga da njihov nivo šećera u krvi pada. Počinju se osjećati iscrpljeno i umorno.

Hrana bez glutena i žitarica ne izaziva ovakve reakcije, već omogućava vašem psu da sagorijeva energiju tokom dužeg vremenskog perioda, tako da nema naglih gubitaka energije.

Takođe, prelazak na hranu za pse bez žitarica i glutena može imati gotovo trenutni učinak na kvalitet njihove dlake. To je, kažu stručnjaci, dijelom zbog smanjenja žitarica i glutena, a dijelom i zbog drugih zdravih sastojaka u hrani, uključujući i one koji sadrže visok nivo omega masnih kiselina. Dlaka vašeg psa će izgledati sjajnije i zdravije, a to je znak sveukupnog zdravlja.

Govoreći o kvalitetu dlake, važno je napomenuti i to da prelazak na ishranu bez žitarica i glutena može pomoći u tome da koža vašeg psa bude u odličnom stanju jer, iako ima manje ugljikohidrata, hrana bez glutena i žitarica puna je omega 3 i omega 6 masnih kiselina koje imaju njegujući efekt na kožu pasa.

 Jedna od najvažnijih prednosti je i smanjenje alergijskih reakcija koje psi mogu imati na različite vrste sastojaka u svojoj hrani, uključujući gluten i žitarice. Eliminisanjem ova dva sastojka iz ishrane vašeg psa smanjuje se gubitak dlake, svrab kože, probavni problemi i sve reakcije koje su nastale kao posljedica alergija.

 Prethodno navedene su samo neke od prednosti hranjenja vašeg psa hranom bez glutena i žitarica. Prednosti je još mnogo, a iste su dokazane su velikim brojem ispitivanja i direktnom upotrebom u svakodnevnoj ishrani ljubimaca. S obzirom da je posljednjih nekoliko godina ova tema postala izuzetno aktuelna i da su vlasnici pasa uvidjeli prednosti ovakve ishrane, Wolf’s Mountain proizvodi žele dodatno doprinijeti podizanju svijesti o važnosti ove vrste prehrane za naše pse te im pomoći da budu još zdraviji, sretniji i puni energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *