Natura Wild

ZAŠTITE ZDRAVLJE ZLATNOG RETRIVERA UZ POSEBNU ISHRANU!

Ima toliko toga za voljeti kod zlatnog retrivera, zbog čega se stalno svrstavaju među najbolje rase pasa – prema statistici registracije AKC-a. Ovi psi su poznati po svojoj mekoj zlatnoj dlaki, nježnom temperamentu i divnim ličnostima, ali da li im je potrebna posebna hrana? Koja je najbolja hrana za pse za zlatne retrivere?

Iako su svi psi skloni određenim zdravstvenim problemima, zlatni retriveri imaju nekoliko specifičnih problema na koje treba obratiti pažnju. Ova pasmina često pati od genetskih problema sa zglobovima, raznih oblika raka i alergija. Odabir visokokvalitetne hrane za pse za vašeg retrivera može također smanjiti rizik od zdravstvenih problema.

Nažalost, mnoga od ovih stanja se ne mogu otkriti kod štenaca koji rastu, zbog čega su odgovorni postupci odgoja. Iako hrana za štene ne može u potpunosti eliminirati ove rizike, početak hranjenja vašeg zlatnog retrivera kvalitetnom ishranom može biti koristan dio alata u rješavanju cjelokupnog zdravlja vašeg šteneta.

Nastavite čitati kako biste saznali više o jedinstvenim prehrambenim zahtjevima zlatnih retrivera. Također ćemo vam pomoći da odaberete najbolju hranu za vašeg odraslog psa i štene.

 

Prema Merckovom veterinarskom priručniku, odrasli psi zahtijevaju najmanje 18% proteina u svojoj prehrani, a štenci najmanje 22%. Proteini su gradivni blokovi za snažne mišiće štenaca. A kod odraslih podržava održavanje mišićne mase. Za većinu pasa, veći sadržaj proteina je dobra stvar.

 

 

 

 

Masnoća osigurava vašem psu koncentrirani izvor energije u obliku kalorija. Trebalo bi činiti najmanje 8% prehrane za štence i 5% za odrasle pse. Ovdje se potrebe vašeg zlatnog retrivera počinju razlikovati od ostalih pasa.

Male pasmine pasa imaju brži metabolizam i potrebna im je veća koncentracija kalorija u prehrani. Za velike pasmine poput zlatnog retrivera, međutim, višak kalorija može dovesti do nezdravog debljanja. Gojaznost povećava rizik od drugih problema kao što su problemi s kostima i zglobovima. Kao takvi, zlatnim retriverima je potrebna hrana za pse bogata proteinima s niskim do umjerenim sadržajem masti i kalorija.

Šta je sa uzgojem štenaca?

Potrebe šteneta za proteinima i kalorijama veće su nego kod odraslog psa. Međutim, štenci velikih rasa moraju se držati na dijeti s kontroliranom kalorijama kako bi se spriječilo da prebrzo rastu.

Prema AAFCO (https://www.aafco.org/) profilima nutrijenata, potreban im je niži nivo kalcijuma i fosfora kako bi se smanjio rizik od problema sa zglobovima. Dakle, dobro je potražiti hranu za štene zlatnog retrivera koja je prava za vaše štene koje raste.

 

 

Šta tražiti u dobroj hrani za zlatnog retrivera

Kako biste osigurali da su osnovne prehrambene potrebe vašeg zlatnog retrivera zadovoljene, najbolje je odabrati hranu za velike pasmine formulisanu za određenu životnu fazu.

Evo još nekih stvari na koje treba obratiti pažnju kada birate dobru hranu za pse za svog zlatnog retrivera:

Zdravi, prirodni sastojci bez punila, nusproizvoda ili umjetnih aditiva

Bogat nemasnim proteinima iz visokokvalitetnih životinjskih izvora poput peradi, mesa i ribe

Ograničen sadržaj masti i kalorija za kontrolu rasta štenaca i održavanje čiste mase kod odraslih

Kontrolirani nivi kalcija i fosfora glukozaminom i hondroitinom za zdravlje zglobova

Nutritivno potpune i uravnotežene formule, prema AAFCO profilima nutrijenata

Osim što se uvjerite da hrana vašeg zlatnog retrivera ispunjava ove zahtjeve, trebali biste provjeriti dolazi li u većoj veličini granula. Velike pasmine imaju visok rizik od nadimanja koje se pogoršava ako jedu prebrzo ili jedu previše odjednom – veći komadić hrane znači da vaš pas dobiva istu količinu hrane u manjim porcijama.

Najbolja hrana za zlatne retrivere

Iako bi formule hrane za psa specifične za pasminu mogle biti u redu za vašeg psa, bolje je razumjeti nutritivne potrebe vašeg psa i na temelju toga donijeti informiranu odluku. Uzimajući u obzir starost vašeg psa, veličinu pasmine i nivo aktivnosti pomoći će vam da napravite najbolji izbor.

Imajući to na umu, ovo su naši najbolji izbori za najbolju hranu za pse za odrasle zlatne retrivere:

Naša preporuka je hrana brenda Natura Wild.

Psi su u srodstvu s vukovima, tako da su i oni mesojedi sa ogromnim morfološkim, anatomskim i fiziološkim mogućnostima za jelo i varenje živog plijena.

Zbog toga je meso osnovni sastojak u svim Natura Wild receptima, a svi imaju visok sadržaj životinjskih proteina.

Vašim vjernim prijateljima, mesojedima po prirodi, ovaj brend nudi povratak istinskim potrebama i prirodi.

Natura Wild sadrži 40% svježeg mesa i predstavlja biološki odgovarajuću ishranu za mesojeda – veliki udio mesa, mala količina povrća i masti.
Bogati proteinima, bez tragova žitarica ili glutena, što pomaže poboljšanju rada probave i sprječava osjetljivost na hranu.

Natura Wild je hrana za psa koja će zadovoljiti sve njihove dnevne potrebe i doprinijeti ravnomjernom unosu nutrijenata neophodnih za pravilno funkcionisanje organizma.

Poručite odmah najkvalitentiju ishranu za Vašeg ljubimca i zaštite njegovo zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *