BonAppetit

Nutritivnost ribe u hrani za ljubimce

Raznovrsnošću i kvalitetom sastojaka, Bon Appétit hrana nastoji psima i mačkama obezbijediti dovoljan unos svih nutritivnih elemenata neophodnih za očuvanje njihovog zdravlja i vitalnosti. Recepture po kojima se obroci prave uključuju proteine, minerale, antioksidanse, te ulja i masti. Pored toga, svi sastojci su pomno ispitani i hipoalergeni.

Kao jedan od glavnih sastojaka, meso čini osnovu naših formula, pa su proteini životinjskog porijekla neizostavan dio svakog Bon Appétit obroka.

 

Pored standardnih receptura koje uključuju meso, Bon Appétit u svojoj ponudi ima i hranu u kojoj je jedan od glavnih sastojaka riba. Neuobičajena – i još uvijek nedovoljno zastupljena namirnica, posebno među psima – riba predstavlja neiskorišten izvor vitamina i proteina veoma korisnih za razvoj naših ljubimaca. 

Mnogi vlasnici pasa prilično su skeptični prema psećoj hrani spravljenoj od ribe. Međutim, znajući koliko je riba korisna i zdrava za nas ljude, možemo samo pretpostaviti kakav utjecaj ima na zdravlje pasa. U nastavku ćemo navesti samo neke od benefita koje ishrana na bazi ribe ima za ljubimce. 

Prije svega, riba ima visoku razinu omega-3 masnih kiselina, zbog čega je ljudi sve učestalije koriste – kako u svojoj, tako i u ishrani svojih ljubimaca. Bogata je hranjivim tvarima koje su ključne za cjelokupno zdravlje vaših ljubimaca, a posebno za zdravlje njihove kože. 

Riba i riblji obroci su vrlo bogati proteinima. Ako pogledamo biološku vrijednost ribe, te količinu raspoloživih aminokiselina u ribljoj hrani, vidimo da je riblje brašno vrlo visoko na ljestvici, u vrijednosti 92 od 100. Riba je posebno pogodna za pse nakon probavnih smetnji ili bolesti jetre i bubrega, dok su relativno niske zasićene masti i prazne kalorije dobre za kontrolu tjelesne težine. 

Aminokiseline su od najveće važnosti u održavanju psa zdravim i aktivnim te igraju veliku ulogu u dugovječnosti života. Psi koji ne dobivaju dovoljno esencijalnih aminokiselina u svojoj prehrani mogu imati niz zdravstvenih problema, uključujući oslabljene imunološke sisteme i probleme s kožom i dlakom.

Uvrštavanje ribe u ishranu ljubimaca preporučuje se i za ljubimce koji imaju problema sa alergijskim reakcijama. Esencijalne masne kiseline koje se nalaze u ribi gotovo trenutno smanjuju svrab i opadanje dlake te liječe oštećenu i bolnu kožu. Takođe, smanjuju se upale uzrokovane alergijama, kao i intenzitet alergijskih reakcija. 

Prednosti ribe kao obroka su nebrojene, a to možemo najbolje zaključiti upravo iz ishrane nas ljudi. Naši ljubimci su u velikoj mjeri slični nama, a ishrana i potrebe njihovog organizma to najbolje i dokazuju. Ono što je dobro za nas, dobro je i za njih. 

Vođeni time, Bon Appétit hranu razvijamo u skladu sa visokim standardima, nimalo različitim od onih koji važe za ishranu ljudi. Ovaj kvalitet je prepoznat te nam je stoga ukazano značajno povjerenje od strane velikog broja vlasnika kućnih ljubimaca.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *