Inspirisani prirodom

Natura Wild unosi divlju prirodu u zdjelu pružajući zdravu i uravnoteženu ishranu za vašeg psa. Ne pratimo trenutnu modu, ali biramo da ostanemo uz naše životinje uvijek koristeći nerafinirane materijale. Naši kroketi su proizvedeni u Francuskoj.

Paleta prirodnih i holističkih recepata

Kućni ljubimci su sve više dio našeg svakodnevnog života, te su se morali prilagoditi određenim ograničenjima modernog društva. Posljednjih decenija, za neke od njih, život je bio previše sjedilački, a za neke ponekad pretjerano “sportski”. 

Natura Wild ima za cilj da doprinese dobrobiti svih naših kućnih ljubimaca obezbjeđujući uravnoteženu i ishranu najviše kvalitete,  koja će zadovoljiti potrebe svih vrsta pasa.

Još jedan od ciljeva je unapređenje industrije hrane za kućne ljubimce i promjena u shvatanju da se žitarice mogu bazirati na kukuruzu ili pšenici. Svi Natura Wild proizvodi s ponosom su proizvedeni od strane obiteljskog poduzeća i distribuiraju se po cijelom svijetu.

Životinjski proteini, meso i riba

Kao što je poznato, psi potječu od vuka; grabežljivac sa ogromnim morfološkim, anatomskim i psihološkim arsenalom za jelo i varenje živog plijena.

Iz tog razloga, meso je glavni sastojak naših recepata, sa visokim sadržajem životinjskih proteina. Vašem psu, mesožderu po prirodi, želimo da ponudimo povratak svom porijeklu. Proučili smo naše recepte sa životinjskim proteinima kao glavnim sastojkom, kako bismo najbolje zadovoljili potrebe vašeg psa. 

ZAŠTO ODABRATI PROIZVODE MADE IN FRANCE

Odabir najkvalitetnijih sirovina odličan je način da osiguramo i garantujemo maksimalne nutritivne vrijednosti u našim receptima. Naši dobavljači rade po evropskim standardima, jednim od strožijih u svijetu kada je u pitanju sigurnost hrane.

1.

Za zglobove

Glukozamin i hondroitin sulfat štite zglobnu hrskavicu od degeneracije i mogu pomoći u ublažavanju bolova povezanih s problemima zglobova kod pasa.

2.

Kontrola težine

L-karnitin igra bitnu ulogu u smanjenju masnih naslaga u tijelu i njihovog prisustva u krvi. Kontroliše smanjenje tjelesne masti i pomaže u smanjenju razine holesterola u krvi.

3.

Energija i vitalnost

Biotin, dio kompleksne grupe vitamina (B), igra osnovnu ulogu u pretvaranju hrane d u upotrebljivu energiju, vitalnu za svakodnevne funkcije, posebno za aktivne i sportske pse. Takođe pomaže da dlaka ostane sjajna i koža zdrava.

Bez žitarica i glutena

Bogati proteinima, naši recepti ne sadrže tragove žitarica ili glutena, čime se poboljšava probava i sprječava moguća osjetljivost na neke namirnice.

Kako bi najbolje zadovoljili nepce naših prijatelja mesoždera, recepti Natura Wild inspirisani su njihovim prirodnim potrebama i nude uravnoteženu ishranu.

Svi sastojci su hipoalergeni i proizvedeni su u Francuskoj kako bi zadovoljili sve nutritivne potrebe.

Želite li znati više?